Apotheek van de Natuur

De essentiële oliën die ik bij Panchavatti gebruik zijn 100% pure etherische olie, zonder andere toevoegingen of vette olie van de plant of andere stoffen. Het is belangrijk dat je alleen essentiële olie gebruikt met 100% etherische bestanddelen, zonder toevoegingen en therapeutisch goedgekeurd. Ik werk daarom met de oliën van het merk DoTerra. Als healer wil ik jouw graag ondersteunen door de juiste olie te vinden die bij jou past en ik informeer je dan over het beste gebruik daarvan.  

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiele oliën zijn bijzondere natuurlijke bronnen van kracht en bezitten helende eigenschappen. Deze oliën gebruiken we ter ondersteuning van het helen van lichamelijk klachten, maar ook om jouw emotionele balans te versterken. Ik zet deze oliën in, om mijn cliënten te ondersteunen met hun emotioneel proces en om blokkades en overtuigingen te transformeren. Sommige etherische oliën werken kalmerend, andere oppeppend.  

De olie wordt verkregen door deze met stoom te destilleren of koud te persen uit de bladeren,  bloemen, zaden, basten of wortels van planten of bomen. Hierin bevindt zich deze bijzondere ‘etherische’ of vluchtige olie. Belangrijk is dat er steeds op de juiste tijd en plaats (klimaat, hoogte) wordt geoogst om de natuurlijke chemische bestanddelen constant te houden en te zorgen dat er geen andere stoffen (ook niet van de plant) worden toegevoegd.

Hoe werken essentiële oliën ?

Door de geur van de essentiële oliën te ruiken heeft deze direct een werking op het limbisch systeem (ons emotie verwerkingscentrum) en zo beïnvloedt deze geur onze hersenen en psyche. Het gebruik van bepaalde essentiële oliën heeft een positieve invloed op onze emoties maar ook op onze immuniteit, huid, bloedcirculatie, spijsvertering, spieren en gewrichten. water-1759703_1280

De olie kunt aromatisch gebruiken in een diffuser of direct uit het flesje, maar in veel gevallen kan  de olie onverdund of verdund met een draagolie op de huid smeren, op de pijnlijke plekken, of op de polsen of voeten.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close